Ana Sayfa

Kurumsal

Ürünler

Projeler

E-Katalog

Blog

İletişim

Spa, Sauna ve Türk Hamamı Blogu
English Türkçe
Tülay Aktaş Cad. No: 1/D Narlıdere, İzmir/TÜRKİYE
Pzt-Cum: 9:00 - 18:00 Cmt: 9:00 - 13:00
+90 (232) 238 43 33

Sitemizde Arayın

Evlerde Yaşatılan Nostalji: Kandiller

Evlerde Yaşatılan Nostalji: Kandiller Evlerde Yaşatılan Nostalji: Kandiller

Günümüzde dekoratif ürünler arasında sıklıkla tercih edilen kandiller geçmişten bu yana varlığını sürdürmüş ürünlerdendir. Kandillerin ortaya çıkması ve etkili bir şekilde kullanılması tarih olarak çok eski dönemlere kadar uzanır. Antik Yunan medeniyetinde yoğun bir kullanımı olan kandiller, Yunan medeniyeti dışında Akdeniz Bölgesi’nde de kullanılmıştır. Geçmişten bu yana varlığını sürdürmüş olan kandiller, İsa'nın doğumundan yüzyıllar önce, Fenikeliler ve Romalılar tarafından belgelenmiştir.

Kandillerin formları geçmişten günümüze kadar pek çok evreden geçmiştir. Eski dönemlerde kandiller, kapağı olmayan ve fitili içeren kaba bağlı tek ağızlı basit düz kaplardı. Bu kandillerin koruma eksikliği sebebiyle, yanma ya da yangın çıkarma riski dikkate değer şekilde yüksekti. Her ne kadar modern kandiller, bu anlamda değiştiyse de, kandilde bulunan yağın doğası gereği yanıcı olan özelliği göz önüne alındığında, kandil kullanımında birkaç önlemi almanın, mevcut riski en az seviyeye indirmenin akıllıca olduğu görülebilir.

Evlerde Yasatilan Nostalji Kandiller

Bir kandil tamamen güvenli bir şekilde nasıl kullanılır? 

1) İlk husus lambayı asla gözetimsiz bırakmamaktır. Burada kastedilen, kandilin kazayla düşmesini ya da olası diğer kazaları önlemesini sağlamak için, ev dışına çıkıldığında ya da evdeyken uyunduğunda kandilin kapatılmasıdır. Yine aynı riskleri ortadan kaldırmak ve lamba için en iyi koşulları sağlamak için, lambayı tankta yağ ile saklamamak gerekir. Bu her zaman en iyi önlem olacaktır.

2) Yağ lambasının (kandil), çocukların ya da evcil hayvanların kazayla çarpıp düşürmelerini engellemek için, onların erişemeyeceği bir yere yerleştirilmesi gerekir.

3) Ateşlemeden önce fitil, yağ ile nemlendirilmelidir. En iyi fitiller, bir tarafı kesilmiş ve hafif yuvarlatılmış eski stil fitillerdir. Bileşiminde kullanılan pamuk yağı, kılcallık ile emerek elyaflar arasında çok yavaş yükselir ve ısınması için zaman verir.

4) Lambanın kapağı çıkarılmalı, fitilin yerleştirileceği brülör çıkarılmalı ve dökülme olmasın aşırı doldurmadan gerektiği kadar yağ eklenmelidir. Fitil, alev ve yağ arasında 1 ya da 2 cm. mesafe olmalıdır. Aksi taktirde, alev tanktaki yağ ile doğrudan temas eder ve her şey tutuşur. Bununla birlikte, mesafe alevin sağlanması için yağın fitil boyunca yukarı çıkmasını önler.


Havuz Ekipmanları, Sauna Malzemeleri, Hazır Süs Havuzları ve Bahçe Ekipmanlarında
Türkiye'nin En Güvenilir Markası Poolline

 

pekcan logo 2022Pekcan Havuz, başta yüzme havuzları yapımı olmak üzere tüm havuz türleri, keyif mekanları olarak kullanılan sıcak, soğuk, ıslak ve rahatlama mekan tasarım ve mühendisliği konusunda İzmir merkezli hizmet veren bir Türkiye'nin lider mühendislik firmasıdır. Pekcan Havuz, havuz yapımı, havuz bakımı, spa ve sauna yapımı, Türk hamamı yapımı konularında çeyrek asırdan fazla bir deneyime sahiptir. Poolline markası, Pekcan Havuz'un on yıllar içinde çizimden, anahtar teslimine kadar yer aldığı binlerce proje ile havuz ekipmanları ve malzemeleri, süs havuzu ekipman ve malzemeleri, spa&wellness ekipman ve malzemeleri, peyzaj-bahçe ekipman ve malzemeleri hakkında edindiği yoğun bilgi ve tecrübesi ile ortaya çıkmış, Türkiye'nin en güvenilen havuz, süs havuzu, spawellness ve bahçe ekipman ve malzemeleri markasıdır. Sitemizde inceleyeceğiniz tüm Poolline ürünlerini yine Pekcan Havuz markası ve online havuz malzemeleri ve havuz ekipmanları satış sitesi olan www.havuzdayim.com sitesinden en uygun ödeme koşulları ile satın alabilirsiniz.

Pekcan 1994den beri