Ana Sayfa

Kurumsal

Ürünler

Projeler

E-Katalog

Blog

İletişim

Havuz Blogu
English Türkçe
Tülay Aktaş Cad. No: 1/D Narlıdere, İzmir/TÜRKİYE
Pzt-Cum: 9:00 - 18:00 Cmt: 9:00 - 13:00
+90 (232) 238 43 33

Sitemizde Arayın

Yağmurdan Sonra Yüzme Havuzunuzu Nasıl Kullanılır Tutabilirsiniz?

Yağmur çimlerimizi, bitkilerimizi ve çiçeklerimizi besleyebilirken, bakımsız bırakılırsa açık havuz su kalitenize de zarar verebilir. Ne de olsa, şiddetli yağmurlarla birlikte havuzunuzda olası sel, çamurlu su ve döküntüler gelir.

İster yağmurlu bir bahar mevsiminden önce proaktif bir şekilde önlem almış olun, ister beklenmedik bir yağmur fırtınasından sonra toparlanmaya ihtiyacınız olsun, su kalitenizin ve ekipmanınızın sağlığını korumak için uygun havuz bakımı gereklidir.

Güneş geri döndüğünde havuzunuz yüzmeye hazır olduğundan emin olmak ve yağmurlu bir mevsimde havuzunuzun bakımına ilişkin bu ipuçlarını ve püf noktalarını öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.

Yağmur Havuz Suyunuza Ne Yapar?

Ara sıra çiseleyen yağmurlar veya kısa süreli yağmurlar havuzunuz için sorun teşkil etmez; ancak saatte 3 ila 4 cm fazla yağış oranına sahip daha büyük fırtınalar havuzunuzun su kalitesine, yüzeylerine ve ekipmanına zarar verebilir.

Yağmur suyu asidik ve azot bakımından zengin olduğundan havuzunuzun pH'ını düşürebilir ve su kimyanızı olumsuz etkileyebilir. Asitli havuz suyu, gözlerinizi ve cildinizi tahriş etmenin yanı sıra sanitasyon ve dezenfeksiyon işlemlerinizi de etkisiz hale getirebilir. Böylece havuzunuz istenmeyen bakteri ve kirleticilerden korunmaz.

Yoğun yağışların en sorunlu yanı, asidik, azotça zengin suyun alglerin çiçek açması için mükemmel bir ortam oluşturmasıdır. Hiç kimse havuzunun basamaklarında, zemininde veya duvarlarında yosun bulunan yeşil su karşısında şaşırmak istemez.

havuz ekipmanlari ve havuz malzemeleri poolline 33

Yağmur Yağmadan Önce Havuzunuzun Bakımı Nasıl Yapılır?

Hava durumu tahmini yoğun yağış öngörüyorsa, havuz suyunuzu temiz ve sağlıklı tutmak için şu proaktif adımları izleyin:

Su kimyanızı aralıkta tutmak için pH ve alkalinitenizi önceden dengeleyin.

Havuz suyunuzu şoklayın ve hatta normalde önerilen veya gerekli olanın üzerine 1 – 2 ppm klor seviyesini yükseltin.

Unutmayın, yosunları önlemek havuz yüzeylerinizi temiz tutmanın anahtarıdır. Bu nedenle, bir yosun salgınına karşı savunma için suda bir yosun öldürücü tutun.

Havuzunuzun yüzeylerini fırçalayın. Havuz duvarlarınızı ve zemininizi düzenli olarak fırçalamak, küçük alg parçacıklarının filtrede dolaşmaları için temizlenmesine yardımcı olabilir.

Her zaman filtre temizleme programınıza uyun. Üreticinin temizleme talimatlarını izleyerek havuz filtrenizi temizleyin.

Yağmurdan Sonra Havuz Bakımı Nasıl Yapılır?

Proaktif havuz bakımı, yağmurlu bir mevsimde havuz suyunuzu temiz ve berrak tutmak için en iyi uygulamadır. Ancak, programınız yoğun olabilir ve önleyici havuz bakımı için yeterli zaman olmadan bir yağmur fırtınası sizi şaşırtabilir. Durum buysa, panik yapmayın. Hala bir fırtına sırasında veya sonrasında havuzunuzu tedavi etmenin yolları var. Yoğun bir yağıştan sonra şu havuz bakım adımlarını izleyin:

Aşırı su akışı, havuzunuza kir, malç, çimen ve diğer kalıntıları getirebilir. Bu nedenle, havuz suyunuzdaki büyük kalıntıları temizlemek için bir sıyırıcı ağ veya yaprak tırmığı kullanın.

Bir silindir vakum başlığı ile havuzunuzun zemininde kalan tüm ince kalıntıları temizleyin.

Yosun yayılmışsa, bir yosun öldürücü kullanın ve havuzunuzun yüzeyinden, basamaklarından, duvarlarından ve zemininden fırçalayın.

Skimmer sepetlerinin ve hat sepetinin pislikle tıkanmadığından ve pompanın normal oranlarda çalıştığından emin olun. Bu, yosunların büyümesini önlemek için yosun öldürücünün havuzun etrafında dolaşmasını sağlayacaktır.

Uygun dezenfektan seviyelerini koruyun ve havuz suyunuzun kimyasını uygun seviyelerde dengeleyin. Yağıştan sonra pH ve alkalinitenizi izlemek önemlidir.

Büyüyen yosunları öldürmek için havuz suyunu bir klor şokuyla süper klorlayın.

Uygun filtrelemeyi koruyun. İyi bir filtreleme sistemi, ölü veya dolaşan artıkları ve yosunları yakalayabilir.

Bir yağmur fırtınası sırasında havuzunuza fazla toprak ve malç girerse, bir fosfat giderici kullanın. Lütfen unutmayın: Havuzunuz düzenli olarak doğanın organiklerine maruz kalıyorsa, normal havuz sezonu boyunca fosfat giderici kullanmak da iyi bir önleyici uygulamadır.

Yoğun bir yağıştan sonra havuzunuzun hala yardıma ihtiyacı varsa, lütfen yerel havuz hizmeti şirketinizle iletişime geçin. Havuz servisi uzmanınız, ekipman taşması arızaları, alçakta bulunan sele eğilimli alanlardan temizleme vb. gibi ek zorluklarda yardımcı olabilir.

Bir yağmur fırtınasından önce veya sonra, yukarıdaki adımları takip etmek havuzunuzu korumaya ve yağışlı bir mevsime hazır tutmaya yardımcı olacaktır.

Havuzunuzu içme suyu klor seviyeleri veya daha düşük seviyelerde yıl boyunca sağlıklı tutmanın en kolay yolunu arıyorsanız, Pekcan Havuz’un uzman teknik personelleri havuz sanitasyonu için size 7/24 yardımcı olabilir. Daha fazlasını öğrenmek için bize ulaşabilirsiniz.


Havuz Ekipmanları, Sauna Malzemeleri, Hazır Süs Havuzları ve Bahçe Ekipmanlarında
Türkiye'nin En Güvenilir Markası Poolline

 

pekcan logo 2022Pekcan Havuz, başta yüzme havuzları yapımı olmak üzere tüm havuz türleri, keyif mekanları olarak kullanılan sıcak, soğuk, ıslak ve rahatlama mekan tasarım ve mühendisliği konusunda İzmir merkezli hizmet veren bir Türkiye'nin lider mühendislik firmasıdır. Pekcan Havuz, havuz yapımı, havuz bakımı, spa ve sauna yapımı, Türk hamamı yapımı konularında çeyrek asırdan fazla bir deneyime sahiptir. Poolline markası, Pekcan Havuz'un on yıllar içinde çizimden, anahtar teslimine kadar yer aldığı binlerce proje ile havuz ekipmanları ve malzemeleri, süs havuzu ekipman ve malzemeleri, spa&wellness ekipman ve malzemeleri, peyzaj-bahçe ekipman ve malzemeleri hakkında edindiği yoğun bilgi ve tecrübesi ile ortaya çıkmış, Türkiye'nin en güvenilen havuz, süs havuzu, spawellness ve bahçe ekipman ve malzemeleri markasıdır. Sitemizde inceleyeceğiniz tüm Poolline ürünlerini yine Pekcan Havuz markası ve online havuz malzemeleri ve havuz ekipmanları satış sitesi olan www.havuzdayim.com sitesinden en uygun ödeme koşulları ile satın alabilirsiniz.

Pekcan 1994den beri