Ana Sayfa

Kurumsal

Ürünler

Projeler

E-Katalog

Blog

İletişim

Havuz Blogu
English Türkçe
Tülay Aktaş Cad. No: 1/D Narlıdere, İzmir/TÜRKİYE
Pzt-Cum: 9:00 - 18:00 Cmt: 9:00 - 13:00
+90 (232) 238 43 33

Sitemizde Arayın

Düzenli Havuz Suyu Testinin Önemi

Yüzme havuzuna sahip olduğunuzda, sağlıksız su problemlerinden kaçınmak için havuz suyunuzu düzenli olarak test ettirmeniz önerilir. Havuz müşterilerimizi bunun önemi konusunda eğitmeye çalışmamıza rağmen, havuz suyunuzu test etmenin önemli doğasını tüm havuz sahipleri anlamayabilir. İşte üzerinde düşünülmesi gereken bazı noktalara değinelim.

Havuz Suyunun pH Düzeylerini Düzenleyin

pH seviyelerinizin sağlıklı havuz normlarında olup olmadığını nasıl anlarsınız? Çok asidik su cilt üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Ve ciltle ilgili tehlikeli tahrişlere neden olabilir. Su çok basit olarak, gözleri tahriş edebilir ve suda yüzenler için başka rahatsız edici etkileri olabilir. Düzenli testler, havuz suyunuzun gitmesini sağlar. Göz, cilt, solunum ve diğer tahrişlerin tümü sağlıksız havuz suyundan kaynaklanabilir.

Sağlıksız Havuz Suyu Havuz Ekipmanınıza Zarar Verebilir

Uygun şekilde bakımı yapılmayan yer altı yüzme havuzu suyu, filtrasyon sistemleri ve pompalar gibi havuz ekipmanlarının yanı sıra havuz yapım malzemesi üzerinde de zararlı etkilere neden olabilir. Vinil, beton ve fiberglas yüzme havuzları, havuzlarınızın su pH seviyelerini uygun şekilde korumamaktan zarar görebilir.

Suyunuzu Temiz Tutun

Su testinizle tutarlı olmak, temiz ve sterilize edilmiş suya sahip olmanıza yardımcı olur. Yüzme havuzları, yakındaki ağaçlardan ve diğer kaynaklardan gelen birçok döküntü, kir ve kire maruz kalabilir. Su düzgün bir şekilde korunmazsa, sonunda birikecek ve güvenli olmayan bir havuz suyu ortamı yaratacaktır. Düzenli havuz suyu testi ile havuz suyunun tadını çıkarmanın güvenli olduğundan emin olabilirsiniz çünkü bu, suyun içinde yüzmenin güvenli olup olmadığını belirlemeye yardımcı olur.

Havuz suyu testi de önemlidir çünkü suyun ve klorun dış çevre koşullarından toksik olmamasına yardımcı olur. Uygun kimyasal seviyeleri uygun şekilde korunmazsa, suda yüzücüler tarafından yutulduğunda klor cilt, gözler ve iç organlar için sağlıksız hale gelebilir.

Duzenli Havuz Suyu Testinin Onemi

Daha Fazla Kimyasal Eklemeden Önce Neyin Yanlış Olduğunu Bilin

Uygun su testi olmadan, her türlü kimyasal arıtma tahmine dayalı olacaktır. Bu yaklaşımın havuz üzerinde zararlı etkileri olabilir. Yüzme havuzu suyunuz test edildikten sonra, suyu uygun kimyasallarla arıtarak pH'ı düzenleyebilir ve düzenleyebilirsiniz. Havuz kimyasalları eklemek için asla eklememelisiniz.

Yüzme havuzu suyu normal gün ışığı koşullarında her zaman berrak olmalıdır. Su cansız görünüyorsa, suda sağlıksız bir şey olduğu ve test edilmesi gerektiği anlamına gelir. Düzenli su testi, sorunu belirlemenize yardımcı olur, böylece sorunu kendiniz çözebilirsiniz veya havuz uzmanlarımızdan birinin havuzlarınıza sağlıklı bir görünüm ve sizin için kristal berraklığında bir görünüm kazandırması için yerinde gelmesini sağlayabilirsiniz.

Havuz Suyu Test Seçenekleri

Çok sayıda test seçeneği ile kendiniz bir test kiti satın alabilir ve havuz pH'ınızı kendi başınıza test edebilirsiniz. Çoğu test kitinin kullanımı kolaydır ve bunların doğru şekilde nasıl kullanılacağına ilişkin talimatlarla birlikte gelir. Bu nedenle sorun yaşamamanız gerekir. Birçok farklı havuz tipi ve boyutu vardır, bu nedenle havuzunuz için doğru havuz suyu test kitini aldığınızdan emin olun.

Su testinizin sonuçlarını anlamakta sorun yaşıyorsanız, Ege bölgesindeki en gelişmiş su test imkanlarını sunduğumuz Pekcan Havuz teknik servisini ziyaret edebilir veya destek isteyebilirsiniz. Profesyonellerden oluşan ekibimiz sonuçları yorumlamanıza ve bir çözüm sunmanıza yardımcı olacaktır. Havuzunuzdaki kimyasal seviyelerinin doğru bir şekilde dengelenip dengelenmediğinden emin değilseniz, havuz ekipmanınızla ilgili olası sorunları belirlemek için her zaman Pekcan Havuz profesyonellerimizi aramanızı tavsiye ediyoruz.


Havuz Ekipmanları, Sauna Malzemeleri, Hazır Süs Havuzları ve Bahçe Ekipmanlarında
Türkiye'nin En Güvenilir Markası Poolline

 

pekcan logo 2022Pekcan Havuz, başta yüzme havuzları yapımı olmak üzere tüm havuz türleri, keyif mekanları olarak kullanılan sıcak, soğuk, ıslak ve rahatlama mekan tasarım ve mühendisliği konusunda İzmir merkezli hizmet veren bir Türkiye'nin lider mühendislik firmasıdır. Pekcan Havuz, havuz yapımı, havuz bakımı, spa ve sauna yapımı, Türk hamamı yapımı konularında çeyrek asırdan fazla bir deneyime sahiptir. Poolline markası, Pekcan Havuz'un on yıllar içinde çizimden, anahtar teslimine kadar yer aldığı binlerce proje ile havuz ekipmanları ve malzemeleri, süs havuzu ekipman ve malzemeleri, spa&wellness ekipman ve malzemeleri, peyzaj-bahçe ekipman ve malzemeleri hakkında edindiği yoğun bilgi ve tecrübesi ile ortaya çıkmış, Türkiye'nin en güvenilen havuz, süs havuzu, spawellness ve bahçe ekipman ve malzemeleri markasıdır. Sitemizde inceleyeceğiniz tüm Poolline ürünlerini yine Pekcan Havuz markası ve online havuz malzemeleri ve havuz ekipmanları satış sitesi olan www.havuzdayim.com sitesinden en uygun ödeme koşulları ile satın alabilirsiniz.

Pekcan 1994den beri