Ana Sayfa

Kurumsal

Ürünler

Projeler

E-Katalog

Blog

İletişim

Havuz Blogu
English Türkçe
Tülay Aktaş Cad. No: 1/D Narlıdere, İzmir/TÜRKİYE
Pzt-Cum: 9:00 - 18:00 Cmt: 9:00 - 13:00
+90 (232) 238 43 33

Sitemizde Arayın

Yüzerken Kendinizi Güneş Yanığından Koruyun

Yüzerken Kendinizi Güneş Yanığından Koruyun Yüzerken Kendinizi Güneş Yanığından Koruyun

Yüzme havuzları genel olarak, yazın bunaltıcı sıcaklarının serin ve eğlenceli sığınakları olarak düşünülür. Havuzların serinletici etkisine rağmen, yüzücüler için güneşin olumsuz taraflarından kaçınmak neredeyse imkansızdır. Havuzdayken yüzücüler için en tehlikeli durumlardan biri de güneşin zararlı UV ışınlarıdır. Özellikle de cilt tuz ya da klor ile kaplanmış ve güneş kremiyle korunmamışsa... Korunmamış bir cilt, güneş yanığı ve diğer ağrılı cilt problemleri için açık bir davet gibidir. Buna engel olarak kendinizi ve sevdiklerinizi yaz sezonunda güvende tutabilirsiniz.

İşte güneşin zararlı yönlerinden kaçınmak için bilmeniz gerekenler:

Güneş kremi: Güneş kreminin önemini bilmeyen yoktur. Peki güneş kreminin nasıl kullanılması gerektiğini herkes biliyor mu? Ne yazık ki bu konuda herkes bilgi sahibi değil! Günün en sıcak saatlerinde, korumasız bir şekilde dışarıda geçirilecek 15-20 dakika bile, parlak kırmızı yanıklara neden olabilir. Bu yüzden güneş koruyucu krem dışarı çıkıldıktan sonra değil, dışarı çıkmadan 20 dakika önce uygulanmalıdır. Denize ya da havuza girmeden önce ise güneş kremi, 2 saatte bir yenilenmelidir. Ayrıca mayo giyilmeden önce askıların altına ve dikişlerin çevresine kremin yedirilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Gözlük: Kataraktlar, göz yanıkları ve diğer göz koşulları güneş ışığına maruz kalmayla bağlantılı rahatsızlıklardır. Gölge alanlarda göz için harhenagi bir sıkıntı yoktur, güneşli alanlarda durum tam tersidir. Bu yüzden yüzerken, göz batmalarına engel olmak için bir deniz gözlüğü kullanılması gerekir. (Gözlük seçiminde, suda görmeye yardımcı olacak polarize lensleri tercih etmek akıllıca olur.)

Koruyucu giysi: Denize ya da havuza giderken yüzme çantasına uzun kollu, pamuklu bir tişört eklenmelidir. UV ışınların cilde temasını engelleyen yüzme tişörtleri cildin yanmasına engel olur. Ayrıca mutlaka şapka kullanılmalıdır. Şapka hem yüzün yanmasını hem de başa güneş çarpmasını önler.

Yuzerken Kendinizi Gunes Yanigindan Koruyun

Hidrasyon ve yiyecek: Her zaman bol miktarda su içilmelidir. Havuzda su içerisinde olunmasına rağmen, su kaybı hızlı bir şekilde ciddi bir problem haline gelebilir. Doğru hidrasyon olmadan, sıcaklığın verdiği bitkinlikle ya da daha kötü etkilerle karşılaşılabilir. Bu yüzden yüzerken bol sıvı alınmalıdır. İçilen suyun lezzetli olması için suya meyve eklenebilir. (Elektrolitleri normalleştirmek için düşük şekerli spor içecekleri kullanılmalıdır.)

NOT: Güneş ışınları, sabah 10 ile öğleden sonra 4 arasındaki saatler arasında en kötü etkiye sahiptir. Bu yüzden gün boyunca korunmak gerektiği unutulmamalıdır. Ayrıca güneş yanığı semptomlarını hafifletmek için aloe bazlı nemlendiriciler ve buz paketleri kullanılmalıdır. Ciddi güneş yanığı semptomlarında ise mutlaka tıbbi yardım alınmalıdır, çünkü bu koşullar çok ciddi olabilir ve hayati tehlike yaratabilir.


Havuz Ekipmanları, Sauna Malzemeleri, Hazır Süs Havuzları ve Bahçe Ekipmanlarında
Türkiye'nin En Güvenilir Markası Poolline

 

pekcan logo 2022Pekcan Havuz, başta yüzme havuzları yapımı olmak üzere tüm havuz türleri, keyif mekanları olarak kullanılan sıcak, soğuk, ıslak ve rahatlama mekan tasarım ve mühendisliği konusunda İzmir merkezli hizmet veren bir Türkiye'nin lider mühendislik firmasıdır. Pekcan Havuz, havuz yapımı, havuz bakımı, spa ve sauna yapımı, Türk hamamı yapımı konularında çeyrek asırdan fazla bir deneyime sahiptir. Poolline markası, Pekcan Havuz'un on yıllar içinde çizimden, anahtar teslimine kadar yer aldığı binlerce proje ile havuz ekipmanları ve malzemeleri, süs havuzu ekipman ve malzemeleri, spa&wellness ekipman ve malzemeleri, peyzaj-bahçe ekipman ve malzemeleri hakkında edindiği yoğun bilgi ve tecrübesi ile ortaya çıkmış, Türkiye'nin en güvenilen havuz, süs havuzu, spawellness ve bahçe ekipman ve malzemeleri markasıdır. Sitemizde inceleyeceğiniz tüm Poolline ürünlerini yine Pekcan Havuz markası ve online havuz malzemeleri ve havuz ekipmanları satış sitesi olan www.havuzdayim.com sitesinden en uygun ödeme koşulları ile satın alabilirsiniz.

Pekcan 1994den beri