Ana Sayfa

Kurumsal

Ürünler

Projeler

E-Katalog

Blog

İletişim

Blog
English Türkçe
Tülay Aktaş Cad. No: 1/D Narlıdere, İzmir/TÜRKİYE
Pzt-Cum: 9:00 - 18:00 Cmt: 9:00 - 13:00
+90 (232) 238 43 33

Sitemizde Arayın

Kandillerde Ne Tür Yağ Kullanmalıyım?

Fırtına, felaket veya enerji şirketi sorunu nedeniyle güç kesildiğinde, ışık sağlamak için çeşitli yöntemlere sahip olmak rahatlatıcıdır. Mumlar ve fenerler çok faydalıdır, ancak uzun süre aydınlatma sağlayacak bir kandilin yanması çok daha iyidir.

Birçok kişi kandillerde bitkisel yağların kullanılmasını savunuyor. Kokuyu önemsemiyorsanız, bu tür yağlar kullanılabilir. (En sevdiğiniz esans yağın birkaç damla kullanılması kokuyu gizlemeye yardımcı olacaktır.) Bir kandilin içinde asla benzin, alkol ya da kamp sobası yakıtı kullanılmamalıdır. Çünkü bunlar çok uçucudurlar ve kirli yanarlar. Bu arada, "kokusuz" lamba yağları tamamen kokusuz değildir, ancak yağ lambanızı günlerce kullanmanız gerekiyorsa, muhtemelen kokuya alışırsınız. Bir kandil için kullanılacak en iyi yağ lamba yağıdır. Lamba yağı, gazyağı ile aynı ailedendir, ancak daha temiz yanmasını sağlamak için saflaştırılmıştır, bu nedenle lamba yağının yakılması, gazyağı yakmaktan daha az kirletici madde üretir.

Lamba yağı, yanan kerosenin hoş olmayan kokusunu üretmez ve hatta çeşitli kokularda satın alınabilir. Lamba yağı çoğu süpermarketten, ev geliştirme ve donanım mağazalarından satın alınabilir, ancak gazyağı daha pahalıdır. Ayrıca lamba yağı gazyağı kadar parlak yanmaz. Lamba yağı, dışarıda havalandırılmadan içeride yanmak için her zaman güvenlidir. Bir kandil satın aldığınızda daima lambanız için önerilen özel yakıt türünü kullanmalısınız. Lamba yağını saklarken, yağın aslında 20 derecenin altında donabileceğini unutmayın. Lambayı doldurmadan önce yağınızın oda sıcaklığında olması en iyisidir. Soğuk yağ oda sıcaklığında yağdan biraz daha hızlı yanar. Yağ saatte yaklaşık 1/2 ons yanar. Bu, yarım galon yağın yaklaşık 140-150 saat süreceği anlamına gelir. (Bitkisel yağlar biraz daha az sürecektir.) Lamba yağı plastik bir kapta gelirse, uzun süreli depolama için bir cam ya da metal kaba aktarmak en iyisidir. Plastik kaplar bir süre sonra kırılgan hale gelir, ayrıca kolayca kırılabilir ya da delinebilir.

Kandillerde Ne Tur Yag Kullanmaliyim

Kandil Kullanırken Dikkat Edin!

Bir kandil uzun bir süre yandıktan sonra, baca aşırı derecede sıcak olacaktır. Bu yüzden lambayı ilk etapta istediğiniz yere yerleştirin ve lambayı yaktıktan sonra hareket ettirmeyin. Eğer kandili hareket ettirmeniz gerekiyorsa, bunu sadece koldan dikkatlice yapın. Lambayı kapattıktan sonra, biraz soğuması için birkaç dakika bekletin ve sonra tekrar ihtiyaç duyulana kadar güvenli bir şekilde hareket ettirin. Ayrıca sıcak lambayı veya bacayı soğuk bir fayans tezgahına koymayın; aksi taktirde lamba ya da fayans kırılabilir. Sıcak lambayı soğuması için bir tencere altlığı veya katlanmış havlu üzerine yerleştirin.


Havuz Ekipmanları, Sauna Malzemeleri, Hazır Süs Havuzları ve Bahçe Ekipmanlarında
Türkiye'nin En Güvenilir Markası Poolline

 

pekcan logo 2022Pekcan Havuz, başta yüzme havuzları yapımı olmak üzere tüm havuz türleri, keyif mekanları olarak kullanılan sıcak, soğuk, ıslak ve rahatlama mekan tasarım ve mühendisliği konusunda İzmir merkezli hizmet veren bir Türkiye'nin lider mühendislik firmasıdır. Pekcan Havuz, havuz yapımı, havuz bakımı, spa ve sauna yapımı, Türk hamamı yapımı konularında çeyrek asırdan fazla bir deneyime sahiptir. Poolline markası, Pekcan Havuz'un on yıllar içinde çizimden, anahtar teslimine kadar yer aldığı binlerce proje ile havuz ekipmanları ve malzemeleri, süs havuzu ekipman ve malzemeleri, spa&wellness ekipman ve malzemeleri, peyzaj-bahçe ekipman ve malzemeleri hakkında edindiği yoğun bilgi ve tecrübesi ile ortaya çıkmış, Türkiye'nin en güvenilen havuz, süs havuzu, spawellness ve bahçe ekipman ve malzemeleri markasıdır. Sitemizde inceleyeceğiniz tüm Poolline ürünlerini yine Pekcan Havuz markası ve online havuz malzemeleri ve havuz ekipmanları satış sitesi olan www.havuzdayim.com sitesinden en uygun ödeme koşulları ile satın alabilirsiniz.

Pekcan 1994den beri