Ana Sayfa

Kurumsal

Ürünler

Projeler

E-Katalog

Blog

İletişim

Havuz Blogu
English Türkçe
Tülay Aktaş Cad. No: 1/D Narlıdere, İzmir/TÜRKİYE
Pzt-Cum: 9:00 - 18:00 Cmt: 9:00 - 13:00
+90 (232) 238 43 33

Sitemizde Arayın

Havuzunuzdaki Solucanlardan Nasıl Kurtulursunuz?

Tam havuzunuzda yüzerken ölü veya değil bir solucanı, veya başka bir sümüksü canlıyı vücudunuzda görmek veya sırtınızdan süzüldüğünü hissetmek için o havuza tekrar girmenizi engelleyecek başka hiçbir iğrenç şey yoktur. Havuzunuzdaki solucanlardan kurtulmak zor bir iş olabilir. Ancak biraz çalışma ile onları havuzunuzdan en aza indirebilir ve bazen ortadan kaldırabilirsiniz.

Havuzdaki Solucanlardan Nasıl Kurtulurum?

Ne düşündüğünüzü biliyoruz. Neden onlardan tamamen kurtulamıyorum? Ne yazık ki, solucan istilasının kolay bir çözümü yoktur. Ancak birkaç önlem alarak havuzunuzdaki solucanların sayısını büyük ölçüde azaltabilir ve bazen onları bir daha havuzunuza girmelerini engelleyebilirsiniz.

Ve Unutmayın, Solucanlar Bahçeniz için İyidir?

Elbette, bakmak biraz iğrenç ama çok önemli bir amaca hizmet ediyorlar. Peyzajınızı seviyorsanız, kesinlikle etrafta olduklarından emin olmak istersiniz. Solucanlar doğal olarak toprağı işleyip gübreler ve bitkilerinizin büyümesine ve en iyi şekilde görünmesine yardımcı olur. Toprağınızdaki solucanlardan kurtulursanız çevre düzenlemeniz konusunda önünüzde daha çok iş olduğunu göreceksiniz, buna söz veriyoruz.

Havuz ve Solucanlar

Ne Zaman Sorun Olurlar?

Çoğu zaman solucanların havuzunuza girmesi ve yüzmesi konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. Çünkü onlar toprağa gömülmeyi, toprağı çiğnemeyi, kendi işlerine bakmayı ve sadece işlerini yapmayı tercih ediyorlar. Ancak ilkbaharda ve hatta sonbaharda dışarısı biraz serinlediğinde veya şiddetli yağmurlar sırasında solucanlar dışarı çıkıp etrafa bakma eğilimindedir.

Hepimiz, kaldırımlarımızın ve araba yollarımızın kaldırımlarında kıvranan solucanlar gördük. Nem ve soğuk hava, etrafa bir göz atmak için onları yüzeye çıkarır ve havuzunuzun çevresinde peyzaj düzenlemeniz varsa, genellikle yeraltından havuzunuzun güvertesine doğru yol alırlar.

Bunu yaptıktan sonra, en iyi yön duygusuna sahip görünmüyorlar ve genellikle havuzunuza düşebilirler. Bir kez düştüklerinde sıkışıp kalırlar ve dışarı çıkamazlar.

Solucanları Uzak Tutun

Toprağınız için ne kadar iyi olurlarsa olsunlar, onları havuzunuzdan çıkarmaya çalışmanız veya deniz süpürücünüzden kazmanız gerekiyorsa oldukça iğrençtirler. Peki bu konuda ne yapabilirsiniz?

Ne yazık ki, bunlarla ilgilenecek tüm düzeltmelere uyan tek bir boyut yoktur ve sorunu hiçbir zaman tamamen ortadan kaldıramayabilirsiniz. Yine de, seçeneksiz kalmadınız. Havuz solucanı probleminizi tamamen azaltmak veya ortadan kaldırmak için kullanabileceğiniz birkaç stratejiye bir göz atalım.

Havuz ve Solucanlar

  • Güneş Havuz Örtüsü Kullanın

Güneş havuz örtüleri her zaman takmak veya çıkarmak için en uygun şey değildir. Ancak büyük bir solucan sorununuz varsa, onlar işinizi görecektir. Bir güneş havuzu örtüsü, bu sümüksü küçük solucanların suyunuza girmesini ve filtrenizi doldurmasını önleyecektir. Tabii ki, çalışması için onu takmanız ve çıkarmanız gerekecek ve bu çözüm o yüzden o kadar da pratik ve uygun değildir.

Bu çözümü yalnızca hava daha soğukken veya şiddetli yağmur bekliyorsanız kullanmayı deneyin. Hızlı ve kolay açılıp kapanabilen örtüleri arayın, böylece hızla kapatabilir ve ardından havuzunuzu kullanmaya hazır olduğunuzda açabilirsiniz.

  • Fırtınadan Sonra Havuzunuzu Kontrol Edin

Hepimiz çalışırken bunun her zaman mümkün olmadığını biliyorum. Ancak, yapabiliyorsanız, fırtına geçtikten sonra devam edin ve havuzunuzun güvertesini hızlı bir şekilde kontrol edin ve gerekirse bir temizlik yapın. Şiddetli yağmurlardan sonra yeterince kısa sürede ona ulaşabilirseniz, bu solucanları havuzunuza ulaşma şansları olmadan ve belki de güneş ile pişmeden önce yakalayabilirsiniz. Onları toplayın ve çimlere taşıyın, böylece solucan olma işlerine devam edebilirler.

  • Peyzajınızı Taşıyın

Havuz çevresinde harika görünen çevre düzenlemesini kim sevmez? Birçok yönden, havuzunuzu beton ve dekorasyonlarla taklit edilemeyecek şekilde tamamlar. Yine de bitkilerle birlikte toprak gelir. Bu, solucanların olacağı anlamına gelir, bunun etrafından dolaşmanın bir yolu yoktur.

Mümkünse, çevre düzenlemenizi havuzunuzdan yaklaşık 2 metre veya daha uzağa taşımayı deneyebilirsiniz. Bu, çıkan solucanların seyahat etmesi gereken mesafeyi artıracaktır. Ve maalesef güneş onların bir çoğunu havuza ulaşmadan engelleyecektir.

  • Destenizi Yükseltin

Havuz kenar betonu çevre düzenlemenizin seviyesi veya bahçenizin çimi ile eşit olarak buluşuyor mu? Eğer öyleyse, tasarımı en azından biraz değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Düz tutmak yerine mümkünse biraz yükseltin. Biraz daha yüksek bir beton havuz kenarı bile bu solucanların havuzunuza ulaşmasını engelleyebilir Çünkü solucanların bu küçük eğimi geçmesi daha zordur. Bazıları, ihtimallere rağmen kaçınılmaz olarak burayı geçmeyi başaracak, bu yüzden bu çözümün buna bir son vermesini beklemeyin. Ancak havuzunuza ulaşan solucanların sayısını azaltacaktır. Bu da sudan daha az solucak çıkarmak anlamına gelir.

Solucanlardan Kurtulma

  • Ezilmiş Kireçtaşı

Havuzunuzun betonunun çevresine biraz kırılmış kireçtaşı eklemeyi deneyin. Hatta betonun zeminle birleştiği yerin hemen üstüne de ekleyebilirsiniz. Bu ezilmiş kireçtaşı, solucanların gerçekten sevmediği bir şey olan havuzunuzun etrafındaki toprağın pH'ını yükseltecektir. Dışarı çıktıklarında aslında havuzunuzun tam tersi yöne yöneleceklerdir.

Ancak dikkatli olun, şiddetli yağmurlar alırsanız bu ezilmiş kireçtaşı havuzunuza yıkayarak su kimyanızı etkileyebilir ve hatta bu süreçte filtrenizi kaplayabilir. Bu yöntemi seçerseniz, mükemmel dengede kaldığından emin olmak için suyunuzu düzenli olarak test ettiğinizden emin olun.

  • Her Şey Başarısız Olursa İnsektisit

Bunu tavsiye etmediğimi söyleyerek başlamak istiyoruz. Ancak başka bir seçenek olduğunu anlamanız için bunun hakkında konuşacağız. Böcekler ve solucanlar bir sorunsa ve her şeyi denediyseniz ve başka ne yapacağınızı bilmiyorsanız, her zaman bir böcek ilacı deneyebilirsiniz.

Havuzunuzun etrafındaki peyzaj ve çimenlik alanlara püskürtün. Bu, o bölgede bulunan böcekleri öldürür ve diğerlerini oraya gitmekten caydırır. Şimdi, bunu sadece büyük bir sorunsa ve diğer her şeyi denediyseniz yapmalısınız, çünkü bu aynı zamanda toprağınıza ve bitkilerinize çok faydalı olan böcekleri de öldürecektir.

Havuzunuzdaki solucanlar havuzunuza gerçekten zarar vermez. Sadece de suya atladığınız anda bir solucan ile karşılaşırsanız bu biraz iğrençtir. Havuzunuzdaki solucanlar için belirlenmiş kesin bir tedavi yoktur. Ancak solucan sorununuzu bir kez ve tamamen azaltmaya veya ortadan kaldırmaya çalışmanız için birçok seçenek vardır. Farklı çözümlerle denemeler yapın ve hatta en iyi sonuçlar için birden fazla kombinasyonu kullanın. Solucanlar havuzunuzda gerçekten bir sorunsa, kaybedecek neyiniz var?


Havuz Ekipmanları, Sauna Malzemeleri, Hazır Süs Havuzları ve Bahçe Ekipmanlarında
Türkiye'nin En Güvenilir Markası Poolline

 

pekcan logo 2022Pekcan Havuz, başta yüzme havuzları yapımı olmak üzere tüm havuz türleri, keyif mekanları olarak kullanılan sıcak, soğuk, ıslak ve rahatlama mekan tasarım ve mühendisliği konusunda İzmir merkezli hizmet veren bir Türkiye'nin lider mühendislik firmasıdır. Pekcan Havuz, havuz yapımı, havuz bakımı, spa ve sauna yapımı, Türk hamamı yapımı konularında çeyrek asırdan fazla bir deneyime sahiptir. Poolline markası, Pekcan Havuz'un on yıllar içinde çizimden, anahtar teslimine kadar yer aldığı binlerce proje ile havuz ekipmanları ve malzemeleri, süs havuzu ekipman ve malzemeleri, spa&wellness ekipman ve malzemeleri, peyzaj-bahçe ekipman ve malzemeleri hakkında edindiği yoğun bilgi ve tecrübesi ile ortaya çıkmış, Türkiye'nin en güvenilen havuz, süs havuzu, spawellness ve bahçe ekipman ve malzemeleri markasıdır. Sitemizde inceleyeceğiniz tüm Poolline ürünlerini yine Pekcan Havuz markası ve online havuz malzemeleri ve havuz ekipmanları satış sitesi olan www.havuzdayim.com sitesinden en uygun ödeme koşulları ile satın alabilirsiniz.

Pekcan 1994den beri