Ana Sayfa

Kurumsal

Ürünler

Projeler

E-Katalog

Blog

İletişim

Havuz Blogu
English Türkçe
Tülay Aktaş Cad. No: 1/D Narlıdere, İzmir/TÜRKİYE
Pzt-Cum: 9:00 - 18:00 Cmt: 9:00 - 13:00
+90 (232) 238 43 33

Sitemizde Arayın

Havuzunuzu Süper Hızlı Vakumlama

Her havuz sahibinin manuel bir vakum sistemine sahip olması ve bunu nasıl kullanacağını bilmesi gerekir. Otomatik bir havuz temizleyici, havuz temizliğini el değmeden sağlarken, bulanık su veya yosunların süpürülmesine çok da yardımcı olmaz.

Yüzmeye geri dönebilmeniz için yer altı veya yer üstü havuzunu hızlı ve etkili bir şekilde nasıl süpüreceğinize dair ayrıntılı kılavuzumuz size yararlı olacaktır.

Havuzunuzu Süpürmek İçin Gerekenler

  • Havuz vakum başlığı (sadece vakum başlığı da denir).
  • Vakum başlığına takmak için teleskopik çubuk.
  • Havuzunuzun her yerine ulaşabilecek uzunlukta havuz vakum hortumu.
  • Vakum veya vakum plakası (sıvı sıyırıcı sepetini kullanmak istiyorsanız isteğe bağlı).

Havuz Vakumlama

Havuzunuza Manuel Havuz Vakumuyla Kurmak ve Temizlemek için Adım Adım Kılavuz

Başlamadan önce havuz pompasının ve filtresinin çalıştığından emin olun. Ayrıca iyi bir başlangıç ​​basıncında koştuğunuzu kontrol etmek istersiniz. Eğer bir kum filtreniz varsa ve basınç yüksekse, geri yıkayın. Kartuş filtreniz varsa içindeki kartuşların temiz ve kullanıma hazır olduğundan emin olun. İşte her tür filtreyi temizlemeyle ilgili tam kılavuzumuz.

Önemli Bilgi; Yosunlu veya bulanık bir suyla uğraşıyorsanız, çok yollu bir valfiniz veya itme/çekme valfiniz varsa filtre valfi ayarlarınızı atık ayarına değiştirin. Bu, filtrenizi baypas edecek ve kirli suyu atık portundan dışarı gönderecektir. Kartuş filtreniz varsa, sadece tahliye tapasını çıkarın ve bir geri yıkama hortumu takın. Süpürme sırasında havuz su seviyeniz düşecektir. Süpürme sırasında temiz su eklemek için bir bahçe hortumu kullanın.

  • Vakum Başlığını ve Hortumu Teleskopik Direğe Takın

İlk olarak, pompanın ve filtrenin çalıştığından emin olun. Vakum başlığını teleskopik çubuğun açık ucuna takın. Hortumun bir ucunu vakum başlığına takın. Hortum kaygansa, yerinde tutmak için bir hortum kelepçesi kullanın.

Havuz Vakumlama

  • Havayı Çıkarmak için Vakum Hortumunu Suyla Doldurun

Vakum başlığını, teleskopik çubuğu ve hortumu havuza yerleştirin, vakum başlığının havuzun dibine dayandığından emin olun. Vakum hortumunun diğer ucunu havuzdaki dönüş jetine karşı yerleştirin. Bu, suyu hortumdan itecek ve tüm havayı dışarı çıkaracaktır.

Vakum girişinin pompaya açık olan tek hat olduğundan emin olmak için üç kez kontrol edin. Aksi takdirde, parçacıklar ve kalıntılar da pompa tarafından emilecek ve tüm zor işlerinizi geri alacaktır.

Not: Havuzun zeminindeki vakum başlığından yükselen hava kabarcıklarını göreceksiniz. Hava kabarcıkları durduğunda, tüm hava hortumdan çıkar.

  • Vakum Hortumunu Havuz Sıyırıcısına Takın

Yağsız vakum plakasını geri dönüş jetine karşı daha önce yerleştirdiğiniz hortumun ucuna takın, açıklığı elinizle kapatın ve skimmer'a getirin. Sepetin üstündeki sıyırıcıya yerleştirin ve iyi bir sızdırmazlık sağladığınızdan emin olun, aksi takdirde emiş kaybolacaktır.

Vakum plakası kullanmıyorsanız, içindeki skimmer sepetini çıkarın. Su dolu hortumun ucunu kapatmak için elinizi kullanın. Ardından hortumu sıyırıcı girişine yerleştirin ve sıyırıcının altındaki emme deliğine sıkıca takıldığından emin olun.

Not: Hangi yöntemi seçerseniz seçin, malzemeyi vakum kafasından, hortumdan yukarıya doğru süpürücüye ve ardından filtre sisteminden çeken bir emiş yaratacaktır. Vakumunuz emiş gücünü kaybederse, eski haline getirmek için hazırlık adımlarını tekrar izleyin.

  • Vakumlamaya Başlayın

Artık filtre sisteminizi kullanarak güçlü bir sifon oluşturduğunuza göre, havuzunuzun zeminini süpürebilirsiniz. Sığ uçtan başlayın (varsa) ve havuzun derin ucuna doğru ilerleyin. Yuvarlak bir havuzunuz varsa, bir taraftan başlayın ve zeminde sola veya sağa hareket edin.

Temizlemek için uzun, yavaş, süpürme vuruşları kullanın. Arkada herhangi bir kalıntı bırakmamak için vuruşlarınızın hafifçe üst üste geldiğinden emin olun. Acele etmek, görünürlüğü azaltacak ve tekrar oturması saatler alacak olan enkazları tekmeleyecek.

Su bulanıklaşırsa, yeniden oturması için birkaç saat verin, ardından geri gelip tekrar vakumlayın, gerektiği kadar tekrarlayın.

Vakum başlığı sıkışırsa, vakum kuvvetini kırmak ve serbest bırakmak için pompayı bir saniye kapatın. Ayrıca, süpürürken havuz filtrenizin basınç göstergesini izlediğinizden emin olun. Basınç, üretici tarafından önerilen seviyelerin üzerine çıkarsa, ara verin ve filtrenizi geri yıkayın.

Havuz Vakumlama

  • Vakum Bağlantısını Kesin ve Son Bir Temizlik Yapın

Tüm havuzunuzu süpürmeyi bitirdikten sonra, temizlenme ve yüzmeye geri dönme zamanı.

Vakum başlığını teleskopik direkten çıkarın ve vakum hortumunda kalan suyu boşaltın. Temizleme fırçanızı direğe takın ve havuzun kenarlarındaki yosunları, kiri ve kalıntıları temizlemek için kullanın.

Pompa süzgeci sepetinizdeki pislikleri temizleyin ve çok yollu bir valfiniz varsa ve "Filtre" ayarını kullandıysanız filtreyi geri yıkayın. Süpürmeyi bitirdikten sonra havuz filtrenizi temizlemeyle ilgili tam kılavuzumuz.

Havuzu süpürmek için "Atık" ayarını kullandıysanız, vanayı tekrar "Filtre" ayarına getirdiğinizden emin olun ve su seviyesi geri gelene kadar havuzunuza taze su eklemeye devam edin.

 Suyunuzu doldurduktan sonra havuz suyunuzu test edin ve alkalinite, pH ve klorunuzu gerektiği gibi ayarlayın.

 Tüm ekipmanınızı tatlı suyla durulayın, kurutun ve depoya geri koyun. Bu, onu en iyi çalışır durumda tutmaya ve gereksiz aşınma ve korozyonu önlemeye yardımcı olacaktır.

Vakum başlığından korkmanıza gerek yok! Havuzunuzu süpürme zamanı geldiğinde - ister uygulamalı biri olun, ister istilacı alglere karşı savaşıyor olun - işi biraz hazırlık, bol miktarda dirsek yağı ve sağlıklı bir sabır dolusu ile elle halledebilirsiniz.

Havuz Vakumlama

Havuz Süpürme Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Havuz elektrikli süpürgenizle ilgili daha fazla yardım mı arıyorsunuz? İşte bazı yaygın sorular ve cevaplar.

Havuz Filtrenizi Süpürürken hangi Ayarı Yapıyorsunuz?

Sadece hafif bir atık vakumu yapıyorsanız, bu ayarı "Filtre" ayarında tutabilirsiniz. Ancak havuzunuz gerçekten kirliyse, süpürürken filtreyi atlamak için filtreyi "Atık" ayarına ("Geri Yıkama" değil) koymak en iyisidir. Filtre artık kalıntıları bu kadar hızlı kaldıracak kadar güçlü.

Bir Havuzu Geri Yıkama Veya Atık Üzerine Mi Süpürürsünüz?

Havuzunuzdan çok fazla ağır pisliği süpürüyorsanız, filtre ayarınız “Atık”a çevrilmelidir. “Geri yıkama” ayarını kullanmayın. Amaç, "Atık" ayarının yaptığı gibi filtreyi tamamen atlamaktır. Geri yıkama, temizlemek için filtrenizdeki su akışını tersine çevirir.

Havuzu Süpürürken Skimmer Sepetini İçeride Mi Bırakıyorsunuz?

Bir yağsız vakum plakası kullanıyorsanız, süpürürken süpürme sepetini yerinde tutabilirsiniz. Aksi takdirde, vakum hortumunuzu skimmer girişine takmadan önce veya bir vakum plakası kullanıyorsanız, skimmer sepetini çıkarın. Sıyırıcı sepeti engel olacak ve iyi bir emiş oluşturmanıza izin vermeyecektir.

Havuzumu Süpürdüğümde Kir Geri Mi Geliyor?

Bunun nedeni, filtre sisteminizin kalıntıları bu kadar hızlı filtreleyecek kadar güçlü olmamasıdır. Filtrenizden geçen çok sayıda ince kalıntıyla uğraşıyorsanız, filtre ayarınızı "Atık" olarak ayarlayın ve süpürürken filtreyi tamamen baypas edin. Havuzdaki su seviyesinin çok düşmemesi için süpürürken sadece tatlı su doldurduğunuzdan emin olun.

Havuzunuzu Elle Süpürmeyi Sevmiyor musunuz?

Her şeyden önce, kulübe hoş geldiniz! Bazı insanlar bunu bir meditasyon biçimi olarak görse de, bu hala bir angaryadır. Ve şükür ki, gelişen bir teknoloji dünyasında yaşıyoruz, bunu robot gibi davranan bir yüzme havuzu vakumuna vermenizi öneriyoruz.

Robotik havuz temizleyicileri havuzunuzu elektrikle süpüren bağımsız temizleyiciler. Onları fişe takarsınız, havuzunuza bırakırsınız ve tüm zor işleri kendi başlarına yapmalarına izin verirsiniz. Tek yapmanız gereken, enkazla dolduğunda yerleşik filtre torbasını boşaltmaktır. Otomatik havuz temizleyicileri daha pahalı olabilirler. Ama ödediğinizin karşılığını mutlaka alırsınız.


Havuz Ekipmanları, Sauna Malzemeleri, Hazır Süs Havuzları ve Bahçe Ekipmanlarında
Türkiye'nin En Güvenilir Markası Poolline

 

pekcan logo 2022Pekcan Havuz, başta yüzme havuzları yapımı olmak üzere tüm havuz türleri, keyif mekanları olarak kullanılan sıcak, soğuk, ıslak ve rahatlama mekan tasarım ve mühendisliği konusunda İzmir merkezli hizmet veren bir Türkiye'nin lider mühendislik firmasıdır. Pekcan Havuz, havuz yapımı, havuz bakımı, spa ve sauna yapımı, Türk hamamı yapımı konularında çeyrek asırdan fazla bir deneyime sahiptir. Poolline markası, Pekcan Havuz'un on yıllar içinde çizimden, anahtar teslimine kadar yer aldığı binlerce proje ile havuz ekipmanları ve malzemeleri, süs havuzu ekipman ve malzemeleri, spa&wellness ekipman ve malzemeleri, peyzaj-bahçe ekipman ve malzemeleri hakkında edindiği yoğun bilgi ve tecrübesi ile ortaya çıkmış, Türkiye'nin en güvenilen havuz, süs havuzu, spawellness ve bahçe ekipman ve malzemeleri markasıdır. Sitemizde inceleyeceğiniz tüm Poolline ürünlerini yine Pekcan Havuz markası ve online havuz malzemeleri ve havuz ekipmanları satış sitesi olan www.havuzdayim.com sitesinden en uygun ödeme koşulları ile satın alabilirsiniz.

Pekcan 1994den beri