Bu sayfayı yazdır

Bir Havuzun Vakumlanması

Bir Havuzun Vakumlanması Bir Havuzun Vakumlanması

Uygun yüzme havuzu bakımı için havuzunuzu titizlikle temizlemenizi gerektirir. Çoğu havuz sahibi otomatik bir yüzme havuzu temizleyicisini tercih eder. Ancak bazı havuz sahipleri ise bu görevi temel temizlik ekipmanlarıyla manuel olarak yapmayı seçer. Zemin üstü veya yer altı yüzme havuzunu manuel olarak süpürmek için aşağıdaki tekniği izleyebilirsiniz.
Vakum başlığını ve kutbunu birbirine takın. Sonra vakum hortumunu vakum kafasına takın.
Vakum başlığını havuzun altına indirin ve kafaya takılı olan parçadan serbest uca doğru çalışan vakum hortumunu batırmak için elden ele alma yöntemini kullanın. Bu, hortumdaki havayı giderir.
Su hortumdan bittiğinde doğru şekilde yapıp yapmadığınızı söyleyebilirsiniz.
Skimmer sepetini çıkardıktan sonra, hortumun serbest ucunu, skimmer arkasındaki açıklığa bağlayın.
Filtre levhasında, ana kontrol vanasını kapatın ve pompanızın çalıştığını duyana kadar skimmerinize bağlı kontrol vanasını kapalı konuma çevirin.
Ardından, pompanın tekrar sorunsuz çalıştığını duyana kadar hafifçe açın. Vakumu, halı üzerindeki gerçek bir elektrik süpürgesi vakumu gibi, yavaş doğrusal geçişlerle hareket ettirin. Havuz özellikle kirliyse, bu işlem sırasında pompa süzgecini sıkça boşaltmanız gerekebilir. Filtre plakasına geri dönüp kapattığınız vanaların herhangi birini açana kadar vakum kafasını kaldırmayın.