Yüzme aktivitesi yetişkinler için olduğu kadar çocuklar için de eğlenceli ve yararlı bir aktivitedir. Yaş skalası açısından herhangi bir sınırlama olmaksızın, özellikle sıcak havalarda pek çok insan soluğu yüzme havuzlarında ya da plajlarda almaktadır. Yüzme havuzu kullanıcıları arasında bulunan tuvalet alışkanlığı edinememiş küçük çocuklar, genellikle yüzme bezi olarak adlandırılan bez mayolardan kullanmaktadır. Küçük çocukların kullandığı bu yüzme bezlerinin havuz hijyeni açısından nasıl bir etkiye sahip olduğu özellikle son yıllarda derinlemesine araştırılmaktadır. Yapılan bu araştırmalarda, yüzme bezinin dışkının (kaka ve çiş) ve enfeksiyona neden olan mikropların havuza sızmasını ne kadar iyi tutabildiği araştırılmıştır.
Havuzlarda küçük çocukların kullanımı için özel olarak tasarlanmış olan bu yüzme bezleri, dışkıları tutabilme özelliğine sahip olsalar da yüzde yüz sızdırmaz değildir. Yüzme bezleri, cryptosporidium gibi ishale neden olan mikropların birkaç dakika boyunca suya sızmasını geciktirebilir, ancak yüzme bezleri bu mikropların suyu kirletmesine engel olmaz. Ayrıca hiçbir üretici firma, bu ürünlerin ishal durumunda havuzlara sızıntı yapmasını önlediğini iddia etmemektedir. İshal hastası olan tüm küçük yüzücüler - yüzme bezi kullansın ya da kullanmasın- sudan uzak durmalıdır. Sudan uzak durmayan ishali olan yüzücüler, aynı havuzu kullanan diğer yüzücüleri hasta edebilecek kaka ve mikroplarla havuzu kirletme riski taşır. Yüzme bezi kullanımı, sıklıkla bebek bezi değiştirme ve banyo molası vermenin yerini tutmaz. Yüzme bezi kullanımı sırasında, bezlerin sık sık kontrol edilmesi ve havuz kenarından uzakta değiştirilmesi tavsiye edilir.
Yüzme havuzlarında havuz operatörlerinin dikkat etmesi gereken durumlar vardır. Havuzlarda ki bakım görevlileri işlerini yaparken şunlardan emin olmalıdır:
• Tüm havuz kullanıcılarının, ishal olma durumlarında ya da idrara sıkışma durumunda yüzmemeleri gerektiğinin önemini anladıklarından.
• Bakım verenlerin sık sık yüzme bezlerini (yaklaşık her 60 dakikada bir) kontrol ettiklerinden ve bunları çocuk bezi değiştirme alanında (havuz kenarından uzakta) değiştirdiklerinden.
• Bebek bezinin değiştirilmesi sonrasında ellerin yıkanmasıyla, havuz etrafındaki alanların dışkı kaynaklı kirlenme olasılığını azaltacağı bilgisine sahip olunduğundan emin olunmalıdır.